Code: 125546

Inleiding

Ontdek het tropische Noord-Queensland, weg van de gebruikelijke wegen en achter het stuur van een 4x4-wagen.

In een oogopslag

• 9-daagse autorondreis van/naar Cairns

• gedetailleerde routebeschrijving ter plaatse

• unieke accommodaties

• hoogtepunten: Undara & Bloomfield Track

 

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Cairns - Mission Beach (ca. 180 km).

Na het ophalen van uw terreinwagen bij het stadsdepot begint uw 4WD-avontuur door het tropische Queensland. U rijdt langs ontelbare suikerrietvelden en bananenplantages zuidwaarts naar Mission Beach. Onderweg zijn diverse stops en wandelingen mogelijk. U brengt de nacht door in een schitterend hotel met zicht op de zee.

Overnachting:Overnachting: Castaways.


Dag 2: Mission Beach - Atherton (ca. 220 km) (O).

U verlaat de kust en rijdt richting Atherton Tablelands. In het Wooroonooran National Park kunt u een wandeling maken, voordat u doorrijdt naar de spectaculaire Millaa Millaa Falls. Later geniet u op een afgelegen ligging van een buitengewone accommodatie.

Overnachting:2 overnachtingen: Rose Gums Wilderness Retreat.


Dag 3: Atherton Tablelands (O).

Uw luxueuze houten bungalow (´tree house´) is gebouwd met liefde voor detail en verwent u met comfort en een heerlijk uitzicht. Afgelegen en uniek zijn hier de sleutelwoorden. Geniet vanuit uw whirlpool van het uitzicht op het Wooroonooran National Park en kom helemaal tot rust.


Dag 4: Atherton - Undara (ca. 220 km) (O).

Na het ontbijt gaat het verder naar Herberton, naar een vulkaankrater in het Mt. Hypipamee National Park en langs Mount Garnet naar Undara. Een buitengewone ervaring – u overnacht in moderne bungalow tenten midden in de Outback.

Overnachting:Overnachting: Undara Lava Lodge.


Dag 5: Undara - Chillagoe (ca. 210 km).

’s Ochtends heeft u de mogelijkheid een tocht te maken door het grootste lavagrottensysteem ter wereld (optioneel). Later rijdt u over typische Outbacktracks naar Chillagoe.

Overnachting:Overnachting: Chillagoe Cottages.


Dag 6: Chillagoe - Mareeba Wetlands (ca. 155 km) (D).

De druipsteengrotten van Chillagoe nodigen ’s ochtends uit tot een bezoek (optioneel). Check echter op tijd in bij uw volgende accommodatie, want in de namiddag verkent u tijdens een boottocht de fauna en flora van de Mareeba Wetlands. U kunt later tijdens een sunset safari ook genieten van een sfeervolle zonsondergang.

Overnachting:Overnachting: Jabiru Safari Lodge.


Dag 7: Mareeba Wetlands - Cooktown (ca. 420 km) (O).

Vandaag vertrekt u richting de Far North. Langs kleine en afgelegen dorpen, zoals Mount Molloy en Lakeland, verlaat u de verharde wegen. In de namiddag bereikt u Split Rock, waar u Aboriginal rotsschilderingen bezoekt. In de late middag komt u aan in het historische Cooktown, waar u blijft overnachten in een comfortabel en gezellig resort.

Overnachting:Overnachting: Sovereign Resort.


Dag 8: Cooktown - Daintree (ca. 135 km).

Cooktown, stad van historisch belang uit de tijd van economische bloei, biedt ook vandaag nog tal van verrassingen. Of het nu gaat om het James Cook museum of om Cook’s Landing Point, de grote ontdekker is nog alom vertegenwoordigd. In de late morgen reist u verder in de richting van het Daintree National Park. Via de beroemde Bloomfield Track bereikt u in de middag een resort gelegen in het midden van het tropische regenwoud.

Overnachting:Overnachting: Heritage Lodge & Spa.


Dag 9: Daintree - Cairns (ca. 125 km) (O).

Na de oversteek van de Daintree River ziet u tijdens een River Cruise (optioneel) de hier levende grote zoutwaterkrokodillen en de tropische flora en fauna van deze unieke omgeving. In de namiddag kunt u een stop maken bij de Mossman Gorge, met de mogelijkheid tot verfrissing in de rivier, voordat u langs ontelbare droomstranden en via Port Douglas opnieuw Cairns bereikt. Na het inleveren van de huurauto eindigt uw reis door het veelzijdige Noord-Queensland.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.04.2018 - 31.03.20191 | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)2459
01.04.2018 - 31.03.20192 | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)1323
01.04.2018 - 31.03.20193 | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)992
01.04.2018 - 31.03.20194 | Hertz cat. R (4WD Toyota Prado o.g.)1102

 

Inclusief
overnachtingen in hotels, lodges en camps zoals vermeld o.g. met badkamer/wc, maaltijden (O=ontbijt, D=diner), 1x BBQ dinnerpack, boottocht Mareeba Wetlands, 8 dagen 4WD terreinwagen van Hertz (Toyota Landcruiser Prado o.g.) incl. ongelimiteerd aantal km, lokale belastingen, voertuigverzekering zonder eigen risico (Hertz huurvoorwaarden pagina 54), gedetailleerde routebeschrijving (Engelstalig) ter plaatse.

Exclusief
benzine, entreegelden, optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien.

 Opmerking
Beste reistijd: mei-oktober. Wijziging in route mogelijk in de periode november-april door weersomstandigheden.

4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers.

Wij raden aan om een satelliet-telefoon te boeken, zodat u ook in afgelegen regio’s bereikbaar bent.