4WD-kampeersafari’s in het tropische noorden

Code: 63516

Inleiding

Het noorden van Australië staat bekend als de ´Top End´. U bezoekt de nationale parken Litchfield en Kakadu evenals Arnhemland. Het is een reusachtig gebied, met drie nationale parken. In ieder park vindt u andere landschappen, alsmede een grote verscheidenheid aan vogel- en diersoorten. U ervaart de bijzondere band die de Aboriginals hebben met dit land.

In een oogopslag

• 4-daagse 4x4-kampeersafari van/naar Darwin

• in kleine groep met max. 17 pers.

• hoogtepunten: Aboriginal-cultuur, Lichtfield & Kakadu N.P. & Arnhemland


Reisprogramma geldig voor jun-okt (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Darwin - Litchfield & Kakadu National Park (L/D).

Vertrek omstreeks 07.00 uur naar het Litchfield National Park met de termietenheuvels en bezoek aan de Florence en Wangi Falls met de mogelijkheid er te zwemmen. Na de lunch rit naar het Kakadu National Park langs de Marrakai en Old Jim Jim Road.

Overnachting:3 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Kakadu National Park (O/L/D).

Vroege start van een fantastische dag! Eerst en vooral is er een boottocht op de Yellow Waters Lagune. U ziet er vele vogelsoorten en met wat geluk ook krokodillen. Aansluitend rit naar Nourlangie Rock met indrukwekkende Aboriginal rotstekeningen. Na het bezoek aan het Bowali bezoekerscentrum staat Ubirr Rock op het programma met verdere Aboriginal rotsschilderingen. U heeft er een schitterend uitzicht op de weidse wetlands. Hier bewondert u ook de zonsondergang.

Dag 3: Kakadu National Park (O/L/D).

Met de terreinwagen rijdt u naar de Twin Falls Gorge. Geniet van de watervallen en de schitterende omgeving. Nadien verder met de terreinwagen naar de Jim Jim Falls. Na een korte wandeling heeft u de gelegenheid om een frisse duik te nemen in de Plunge Pools. Terugkeer tegen de avond naar het camp.

Dag 4: Arnhemland - Darwin (O/L).

Vandaag maakt u kennis met Arnhemland in het westen. Rit naar Injalak met een bezoek aan het Aboriginal kunstcentrum. De kunstenaars kan u aan het werk zien en ook de nodige vragen stellen. In de namiddag is de terugkeer voorzien door het Kakadu National Park naar Darwin. Aankomst omstreeks 17.30 uur.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.06.2018 - 31.10.20182 | standaard713
01.06.2018 - 31.10.2018Kind (5-15 J.) | standaard713

 

Inclusief
tour met Engelstalige reisleiding in 4WD-voertuig voorzien van airco, transfers, overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. bedden, slaapzak en kussen, zaklamp, ventilator en gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten), vermelde maaltijden incl. water (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief
entreegelden nationale parken (AUD 40 per persoon, ter plaatse te betalen), Twin Falls boottransfer (AUD 12,50 per persoon, ter plaatse te betalen), lamp, optionele excursies, drankjes, drinkfles en persoonlijke uitgaven.

Kinderen
vanaf 5 jaar welkom.

Aantal deelnemers
min. 2, max. 17 pers.

 Opmerking
Elke deelnemer dient over een eigen bijstandsverzekering te beschikken.

Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak. Hoofdbagage kan in Darwin worden nagelaten. Meehelpen bij de voorbereiding van de maaltijden en kampvuur is wenselijk.

Van november tot april andere reisroute dan beschreven: i.p.v. Twin & Jim Jim Falls bezoek aan de Gunlom Falls en/of Gubara Springs en i.p.v. de rotsschilderingen bij Nourlangie Rock, uitzicht bij Nawurlandja. Van mei tot juni kan de toegang tot de Twin & Jim Jim Falls niet gegarandeerd worden. Als alternatief Gunlom Falls, Maguk of Yurmikmik regio.