In een oogopslag

  • 9/10 daagse kampeersafari van Perth naar Adelaide
  • in kleine groep met max. 21 pers.
  • incl. 1 uur surfles & zwemmen met tonijnen
  • optioneel mogelijk: zwemmen met zeehonden & dolfijnen en kooiduiken met de grote witte haai

De route Perth-Adelaide is één van de beroemdste wegen ter wereld. Toch is het de dierenwereld die hier zorgt voor een unieke belevenis. U kunt tonijn voeren en Australische vogels observeren. De maaltijden worden met veel liefde bereid, de overnachtingen zijn op unieke locaties en uw ervaren gids zal u alles weten te vertellen over het zuidwesten van Australië – een combinatie van avontuur en wildlife. 

De boomloze vlakte staat ook wel bekend onder de naam Nullarbor. Deze vlakte wordt door de Eyre Highway doorkruist, die haar naam dankt aan John Eyre, de eerste pionier die in 1841 dit plateau in 5 maanden tijd kon doorkruisen. In 9 of 10 dagen ziet u de natuurlijke schoonheid van deze regio en krijgt u een indruk van het uitgestrekte Australië. 

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden):

Dag 1: Perth - Fitzgerald River National Park/Stokes National Park (L/D)

Reis in oostelijke richting via de Darling Ranges naar het historische York. Vervolgens richting zuiden naar Wave Rock. Na de lunch verder naar Fitzgerald River National Park. Het park wordt gekenmerkt door talrijke prachtige stranden en ruwe kusten. 

Overnachting: Camping (toiletten beschikbaar)

Dag 2: Fitzgerald River National Park - Cape Le Grand National Park (O/L/D)

Rit langs de kust naar Esperance. Na een korte pauze in Esperance rit naar Cape Le Grand National Park. In de namiddag bent u vrij. Later is er een wandeling naar Frenchman’s Peak met schitterend zicht op de Recherche Archipel. 

Overnachting: Camping (douches op zonne-energie + toiletten beschikbaar)

Dag 3: Cape Le Grand NP - Nullarbor Plain (O/L/D)

Lange rit in oostelijke richting via de Eyre Highway naar de Caiguna Blowhole. Ervaar de veelzijdigheid van het Australische landschap tijdens het doorkruisen van het continent. 

Overnachting: Bush Camp (zonder sanitaire voorzieningen)

Dag 4: Nullarbor Plains - Koonalda Homestead (O/L/D)

Verder door de outback naar Eucla, een oude telegraafstad. Aansluitend verder naar Koonalda Homestead, een voormalig huis van kolonisten. 

Overnachting: Camping (toiletten beschikbaar)

Dag 5: Koonalda Homestead - Coodlie Park (O/L/D)

Rit naar de Nullarbor kliffen en door de vlaktes naar het Yalata Aboriginalgebied. Bezoek aan het kunst- en cultuurcentrum van Ceduna. Nadien verder naar Coodlie Park Farm.

2 overnachtingen: Coodlie Park Farm camping (douches + toiletten aanwezig)

Dag 6: Coodlie Park (O/L/D)

In de voormiddag is er de mogelijkheid om te leren surfen. In de namiddag rit naar Baird Bay voor een 4 uur durende boottocht (optioneel). Tijdens de tour kunt u zwemmen met dolfijnen en zeehonden. Aansluitend ook nog de mogelijkheid om te surfen op de zandduinen (Sand Boarding). Nadien terugkeer naar Coodlie Park Farm. ’s Avonds een nachtwandeling voor observatie van de actieve nachtdieren.

Dag 7: Coodlie Park - Mikkira Station (O/L/D)

Bezoek de unieke Colton bakkerij. Rit naar Port Lincoln waar u kunt zwemmen met tonijnen. Vervolgens rit naar Mikkira Station met de kans om koala's te zien.

Overnachting: Mikkira Station camping (douches + toiletten beschikbaar)

Dag 8: Mikkira Station - Port Neill (O/L/D)

’s Morgens heeft u de gelegenheid de grote witte haai te bewonderen (optioneel). Als alternatief is een bezoek mogelijk aan het Whalers Way Conservation Park. Aansluitend wandeling in het Lincoln National Park en bezoek aan het Glen Forest Wildlife Park, voordat u verder reist naar Port Neill. 

Overnachting: Camping (douches + toiletten beschikbaar)

Dag 9: Port Neill - Adelaide (O/L)

Rit door Whyalla naar Port Augusta en bezoek aan het cultuurcentrum Wadlata. Na de lunch verder naar Adelaide.

 

Nullarbor Plain kampeersafari

ID: 8582

Inleiding

De route van Adelaide naar Perth is een van de beste routes ter wereld. Het is de dierenwereld die hier zorgt voor een unieke ervaring. U kunt zwemmen met zeehonden en dolfijnen (optioneel), in de lucht de grootste vogel van Australië bewonderen, de wigstaartarend, en in september en oktober ook walvissen observeren.. De maaltijden worden met veel liefde bereid, de overnachtingen zijn op unieke locaties en uw ervaren gids zal u alles weten te vertellen over het zuidwesten van Australië – een combinatie van avontuur en wildlife.

In een oogopslag

• 10-daagse kampeersafari van Adelaide naar Perth

• incl. alle maaltijden & entreegelden nationale parken

• optioneel: zwemmen met zeehonden & dolfijnen

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Adelaide - Flinders Ranges (L/D), start om 07.00 uur.

Rit via Clare naar de zuidelijke Flinders Ranges en wandeling in de Alligator Gorge. Na de lunch rit naar Warren Gorge aan de oostelijke grens van de bergketen.

Overnachting:Overnachting: Bush camp (zonder sanitaire faciliteiten).

Dag 2: Flinders Ranges - Coodlie Park (O/L/D).

Rit naar Kimba. U ziet beschilderde maïssilo’s en bereikt later de Talia Caves en de zandduinen bij Lake Newland, waar u kunt surfen op de duinen. In de namiddag komt u aan op Coodlie Park Farm. ’s Avonds kunt u de nachtactieve dieren spotten.

Overnachting:Overnachting: Coodlie Park Farm camping (douches + toiletten beschikbaar).

Dag 3: Coodlie Park - Penong (O/L/D).

Rit naar Sceale Bay om een uurtje te surfen of te relaxen op het strand. Aansluitend verder naar Bairds Bay waar u een optionele boottocht van 3 uur kunt maken om met dolfijnen en zeehonden te zwemmen. Aankomst in Penong.

Overnachting:Overnachting: Camping (douches + toiletten beschikbaar).

Dag 4: Penong - Nullarbor Plain (O/L/D).

Via de Dingo Fence gaat u naar het Yalata Aboriginal gebied en verder naar de Nullarbor Plain. U passeert de Bunda klippen, waar van juni tot oktober walvissen te spotten zijn. U steekt de grens over naar West-Australië.

Overnachting:Overnachting: Bush camp (zonder sanitaire voorzieningen).

Dag 5: Nullarbor Plain - Cape Le Grand National Park (O/L/D).

Bezoek aan de Caiguna Blowhole. Na een lange rit door de outback bereikt u Cape Le Grand National Park.

Overnachting:2 overnachtingen: Camping (douches + toiletten beschikbaar).

Dag 6: Cape Le Grand National Park (O/L/D).

Vandaag mag u ontspannen. Vroeg in de ochtend kunt u misschien kangoeroes spotten op het strand. Verken het nationaal park tijdens een van de verschillende wandelingen.

Dag 7: Stirling Ranges (O/L/D).

Wandeling over de granietrotsen van Frenchman’s Peak. Van hieruit heeft u een adembenemend uitzicht op de baaien en eilanden van de Recherche Archipel. Rit naar de Stirling Ranges. Diverse wandelingen zijn mogelijk, afhankelijk van het weer en het seizoen.

Overnachting:Overnachting: Camping (douches + toiletten beschikbaar).

Dag 7: zuidwesten (O/L/D).

Ontdek het zuidwesten van West-Australië. U ziet o.a. de oudste bergketen ter wereld, de Porongurup. U beklimt Castle Rock en rijdt verder naar Elephant Rocks, The Gap en Natural Bridge. U rijdt door eucalyptuswouden naar Quinnup, uw camping.

Overnachting:Overnachting: Camping (douches + toiletten beschikbaar).

Dag 9: Margaret River (O/L/D).

Stop in de Valley of the Giants. Beklim de 50 m hoge Diamond Tree, die ooit fungeerde als uitkijkpost voor de brandweer. Daarna ontdekt u de Margaret River Region met haar wijngebieden, lokale kazen en chocolade.

Overnachting:Overnachting: Camping (douche + toiletten beschikbaar).

Dag 10: Margaret River - Perth (O/L), einde om 18.00 u.

Vandaag bezoekt u de Ngili Caves en is er een Aboriginal Dream Tour gepland. Na de lunch in Busselton rijdt u naar Perth.

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
01.11.2019 - 31.03.20201 persoon | na€ 1024
01.04.2020 - 31.03.20211 persoon | na€ 1085

Inclusief
kampeersafari met Engelstalige reisleiding in minibus, transfers (geselecteerde hotels), overnachtingen in swags (deels zonder sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden en toegang nationale parken.

Exclusief
slaapzak, drankjes, optionele excursies, persoonlijke uitgaven.

Kinderen
welkom. Tot 12 jaar aan kindertarief (prijzen op aanvraag).

Aantal deelnemers
min. 1, max. 18 personen.

 Opmerking
Meehelpen met de bereiding van maaltijden en opbouwen/afbreken van tenten is gewenst. Gelieve geen harde koffer mee te nemen (max. 15 kg) en 1 stuk handbagage.