Code: 92213

Lord Howe Island

5 dagen eiland beleving van/naar Sydney of Brisbane

Inleiding

Lord Howe Island is door UNESCO op de lijst van werelderfgoed geplaatst. Het eiland ligt 780 km ten noordoosten van Sydney en is omgeven door de zuidelijkste koraalriffen ter wereld. Imposante bergen kijken uit op een glinsterende lagune en langs het mooiste zuidelijke koraalrif te wereld. Het kleine eiland meet 11 km lang en niet breder dan 2,8 km. Het klimaat is subtropisch maritiem, met temperaturen van 25-28° in de zomer en 18-22° in de winter. Op het eiland wonen er 300 mensen. De vlucht van Sydney of Brisbane naar Lord Howe Island duurt ca. 2 uur. Dagelijks vanaf Sydney en op zaterdag/zondag vanaf Brisbane. Het maximum aantal bezoekers per dag is 400 personen. Het uitzicht op het eiland met de omliggende riffen evenals de landing op de korte landingsbaan is bijzonder spectaculair. Het eiland kent een prachtige natuur en is geschikt om te wandelen, zwemmen, snorkelen, duiken, vissen, golfen en fietsen. Het transportmiddel op het eiland is is de fiets.

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Sydney - Lord Howe Island.

Tegen de middag vlucht naar Lord Howe Island, aankomst om 14.15 uur. Korte transfer naar uw accommodatie. Bij check-in krijgt u een kaart van Lord Howe Island dat u alvast een overzicht geeft van het eiland. Daar er geen geldautomaat is op het eiland en kredietkaarten niet overal worden aanvaard is het aangeraden genoeg geld mee te nemen. Er zijn zowel accommodaties die gericht zijn voor self catering als resorts met restaurant en service. Verder is er een bezoekerscentrum, museum met internetcafé, supermarkt, winkel voor dranken, kleinere winkels met souvenirs en kleding, een café, een krantenwinkeltje, golfbaan en een wellness. Tijdens uw verblijf op het eiland is het aangenaam een fiets te huren.

Overnachting:4 overnachtingen: volgens categorie.

Dag 2: Wandelen, vogels observeren & Wellness.

Er zijn 12 goed gemarkeerde wandelingen met keuze uit zowel eenvoudige wandelingen als een meer uitdagende wandeling naar Mount Gower op 875 m hoog. Verken het eiland te voet en geniet van de prachtige uitzichten en de typische Kentia palmbomen in de bossen. Ga mee op excursie om vogels te observeren of boek een begeleide dagwandeling naar Mt Gower. Aansluitend kan u genieten in een wellness van een ontspannende massage.

Dag 3: Stranden, lagune & onderwaterwereld.

Met uw fiets kan u gemakkelijk de verschillende stranden van het eiland verkennen. Verder kan u vissen voeren bij Ned's Beach, een poging wagen met een paddle board of al snorkelend de prachtige onderwaterwereld bewonderen. Als alternatief kan u ook steeds een excursie maken met een glasbodemboot door de lagune of zelfs leren duiken. De beste duikplaatsen liggen rond het eiland.

Dag 4: Natuur ontdekken.

Tijdens een begeleide tour leert u meer over dit bijzondere eiland en haar fauna en flora. Maak een ontspannen boottocht en bewonder het eiland vanaf het water of wees iets actiever en kies om te gaan vissen in de plaats.

Dag 5: Lord Howe Island - Sydney.

Geniet van uw laatste voormiddag op het eiland. U kan bijvoorbeeld nog een fietstocht maken. Golfspelers kunnen nog een laatste keer spelen op de 18-holes golfbaan. Terugvlucht naar Sydney vroeg in de namiddag. Aankomst in Sydney 2 uur later.

Periode Prijs
08.01.2017 - 31.03.2017Capella SuiteCapella Suite3600.00
08.01.2017 - 31.03.2017Capella SuiteCapella Suite2340.00

Inclusief vlucht van/naar Sydney of Brisbane, incl. taksen & kosten (stand: mei 2016), overnachtingen, transfers, maaltijden incl. niet-alcoholische dranken (O=ontbijt, D=diner incl. wijn, vanaf 01.04.15 incl. alle alcoholische dranken), handdoeken & strandlakens, WLAN of internettoegang, mountainbike, kano en snorkeluitrusting.

Exclusief persoonlijke uitgaven.

Opmerking

14 kg bagagebeperking. U kunt uw hoofdbagage in uw laatste hotel laten op het vasteland.

Prijs is op basis van de gunstigste boekingsklasse, indien niet meer beschikbaar kunnen hogere klassen worden geboekt, tegen een meerprijs.

Van/naar Brisbane elke zaterdag en zondag mogelijk.