Melbourne Adelaide Touring Route

10-daagse autorondreis van Melbourne naar Adelaide inclusief Kangaroo Island (ID: 77189)

Over de reis

De route langs de zuidkust is een van de mooiste en meest afwisselende routes van Australië. U rijdt langs de beroemde Great Ocean Road, ontdekt dichtbegroeid regenwoud, spectaculaire kusten en bizarre bergwerelden, en bezoekt het dieren- en natuurparadijs Kangaroo Island.

In een oogopslag

  • 10-daagse autorondreis
  • van Melbourne naar Adelaide
  • overnachting gedeeltelijk in B&B’s
  • hoogtepunten: o.a. Mornington Peninsula, Great Ocean Road, Grampians en Kangaroo Island
Vanaf € 901 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Melbourne - Flinders (ca. 100 km).

Ophalen van de huurauto bij het stadsdepot en rit naar Flinders in het zuiden van de Mornington Peninsula. Hier treft u kliffen, stranden en kleurrijke strandhuisjes aan in idyllische baaien. Verder ook het enige natuurlijke thermale bad van Australië en een fraai achterland met talrijke wijngaarden.

Overnachting: Overnachting: Flinders Hotel.

Dag 2: Flinders - Apollo Bay (ca. 180 km) (O).

Met de ferry maakt u de overtocht van 40 minuten van Sorrento naar Queenscliff, naar de wijnrijke Bellarina Peninsula. Een omweg brengt u naar Geelong. Een korte wandeling bij de haven en een bezoek aan het Wool Museum zijn zeker de moeite waard. Verder naar Torquay, de poort naar de wereldberoemde Great Ocean Road. Oeroude Norfolk-ceders omzomen het strandpark van Lorne, een geliefde badplaats.

Overnachting: Overnachting: Captain’s at the Bay.

Dag 3: Apollo Bay - Port Campbell (ca. 96 km) (O).

Bij Apollo Bay slingert de weg door de Otway Ranges. Hier voeren de 600 m lange bruggen van de Otway Fly Tree Top Walk (optioneel) door de kruinen van het regenwoud, met zijn oeroude met mos bedekte eucalyptusreuzen en metershoge varenwouden. In het Port Campbell National Park bevinden zich de Twelve Apostles. Tot 65 m hoog reiken de kalksteenrotsen uit de woelige zee omhoog. Aanrader is een spectaculaire helikoptervlucht (10 minuten en optioneel).

Overnachting: Overnachting: Southern Ocean Villas.

Dag 4: Port Campbell - Halls Gap (ca. 270 km).

Kort voorbij Warrnambool loont het de moeite even te stoppen bij Tower Hill Wildlife Reserve. In de krater van de uitgedoofde vulkaan ziet u inheemse koala’s, emoes, kangoeroes en vele vogels. Aansluitend verlaat u de kust en rijdt u naar de Grampians. In het oosten ziet u de rode zandsteenrotsen, in het westen ziet u de weiden en velden. Wind en water hebben bizarre rotssculpturen gemaakt. Een netwerk van wandelwegen doorkruist het gebergte. Het populairste wandelgebied is de Wonderland Range met de Pinnacles, Grand Canyon en Grampians Peak Trail.

Overnachting: 2 overnachtingen: D’Altons Resort.

Dag 5: Halls Gap.

Ontdek de Grampians op eigen houtje.

Dag 6: Halls Gap - Robe (ca. 350 km).

Via Hamilton en Mt. Gambier rijdt u terug naar de kust naar Robe, een pittoresk haventje aan de Limestone Coast in de regio South Australia.

Overnachting: Overnachting: Robe House.

Dag 7: Robe - Coorong National Park - Penneshaw (ca. 400 km) (O).

U volgt de Princess Highway in noordelijke richting naar het unieke Coorong National Park. Later rijdt u richting het Fleurieu Peninsula, om vanaf Cape Jervis per ferry de overtocht te maken naar Penneshaw op Kangaroo Island.

Overnachting: Overnachting: Kangaroo Island Seafront Resort.

Dag 8: Penneshaw - Flinders Chase National Park (ca. 130 km) (O).

Verken Kangaroo Island! Bezoek ook de zeehondenkolonie aan het witte zandstrand van Seal Bay.

Overnachting: Overnachting: Kangaroo Island Wilderness Retreat.

Dag 9: Flinders Chase National Park.

Het Flinders Chase National Park omvat het grootste deel van het eiland. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Remarkable Rocks en Admirals Arch, evenals een zeehondenkolonie.

Dag 10: Flinders Chase National Park - Adelaide (ca. 250 km).

U rijdt terug naar Penneshaw om vervolgens de ferry terug te nemen naar Cape Jervis, en via het Fleurieu Peninsula naar Adelaide te rijden. Daar eindigt de reis met het inleveren van uw huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), Hertz huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, Max Cover voertuigverzekering, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, tolgelden, entreegelden, optionele excursies, entreegelden nationale parken.

Opmerking

De reis is ook te boeken in omgekeerde richting. Beste reistijd: september-april.

4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers.