Natuurparadijs Tasmanië

10 dagen van/naar Hobart - autorondreis op het groene eiland (ID: 102193)

Over de reis

De wilde, weelderige, groene en ongerepte natuur maakt ´Tassie´ bij bewoners en bezoekers heel erg geliefd. Maar ook de kleine steden en dorpen en de prachtig gelegen hotels, waar u logeert, maken deze tour uniek.

In een oogopslag

  • 10-daagse autorondreis van/naar Hobart
  • gedeeltelijk bijzondere verblijven
  • hoogtepunten: o.a. Hobart, Freycinet NP, Cradle Mountain NP, Strahan
Vanaf € 867 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Hobart - Port Arthur (ca. 95 km).

In de ochtend haalt u uw huurauto op bij het stadsdepot en rijdt u via de historische plaats Richmond naar het Tasman schiereiland. Bezoek de voormalige strafkolonie Port Arthur.

Overnachting: Overnachting: Stewart Bay Lodge.

Dag 2: Port Arthur - Freycinet National Park (ca. 240 km).

Over de Tasman Highway reist u langs de oostkust naar het schitterende Freycinet National Park. Hier treft u geweldige granieten bergen, witte stranden en turkooisblauwe baaien aan.

Overnachting: 2 overnachtingen: Freycinet Lodge, Coles Bay.

Dag 3: Freycinet National Park (O).

Vrije dag om te wandelen of om uit te rusten. Bezoek het panoramapunt, met uitzicht over de sprookjesachtige Wineglass Bay!

Dag 4: Freycinet NP - St. Helens (ca. 165 km) (O).

Rit naar Bicheno en verder langs de oostkust naar de grandioze Chain of Lagoons. Eindbestemming vandaag is St. Helens aan de George Bay.

Overnachting: Overnachting: Tidal Waters Resort.

Dag 5: St. Helens - Launceston (ca. 170 km).

U kunt kiezen: u volgt de Tasman Highway verder via Scottsdale naar Launceston of u reist via de Esk Highway en langs het Ben Lomond National Park naar Launceston, de stad aan de Tamar River.

Overnachting: Overnachting: Charles Hotel.

Dag 6: Launceston - Cradle Mountain NP (ca. 180 km).

Bij Mole Creek is een stop bij de King Solomon druipsteengrotten de moeite waard. Doorreis naar het geliefde Cradle Mountain National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: Cradle Mountain Wilderness Village.

Dag 7: Cradle Mountain National Park.

Vul uw dag in met de verkenning van dit bekende nationaal park. Korte en langere wandelroutes leiden naar de ruige bergwereld van de Cradle Mountains en langs schilderachtige meren. In het plaatselijke bezoekerscentrum kunt u zich uitvoerig informeren over het nationaal park en de mogelijke activiteiten.

Dag 8: Cradle Mountain - Strahan (ca. 150 km).

De tocht gaat zuidwaarts naar de historische stad Zeehan en de enorme Henty zandduinen. Kort daarna bereikt u het mooie, gerestaureerde vissersplaatsje Strahan aan Macquarie Harbour.

Overnachting: 2 overnachtingen: Franklin Manor.

Dag 9: Strahan (O).

Vrije dag. Wij raden u aan een boottocht te maken door de Macquarie Harbour en door de ongerepte wildernis van de Gordon River (optioneel).

Dag 10: Strahan - Hobart (ca. 320 km) (O).

Rit naar Queenstown, dat bekend staat om de koperontginning. De tocht gaat verder naar Lake St. Clair, waar u met een beetje geluk talrijke kangoeroes kunt observeren. Misschien heeft u nog tijd voor een excursie naar het Mt. Field National Park, met de Russell Falls te midden van hoge eucalyptusbomen. Door het dal van de Derwent River bereikt u opnieuw Hobart. De reis eindigt met het inleveren van de huurauto in Hobart.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden, Hertz huurauto in de geboekte categorie incl. incl. ongelimiteerd aantal km, Max Cover voertuigverzekering, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, entreegelden, optionele excursies, entreegelden nationale parken.

Opmerking

4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers. Bij 3 personen Strahan Village i.p.v. Franklin Manor. Beste reistijd: oktober-maart. Vooral tijdens de kerstperiode moet vaak naar alternatieve accommodaties worden overgestapt.