Pacific Coast Touring Route

16-daagse autorondreis langs de zonnige oostkust van Sydney naar Cairns (ID: 77029)

Over de reis

Ontdek de sprookjesachtige landschappen en streken van de oostkust. De Pacific Coast Touring Route is een van de meest geliefde trajecten in Australië. U bezoekt het wijnbouwgebied Hunter Valley, kunt zwemmen met dolfijnen, wandelt op het meest oostelijke punt van het vasteland naar de vuurtoren van Byron Bay, wandelt door oeroud regenwoud, ontspant aan de schitterende Sunshine Coast, bewondert het grootste zandeiland ter wereld en laat zich betoveren door het eilandenparadijs van de Whitsunday Islands en door het Great Barrier Reef. Een rondreis met heel wat UNESCO Werelderfgoed!

In een oogopslag

  • 16-daagse autorondreis van Sydney naar Cairns
  • twee eilandverblijven
  • hoogtepunten: o.a. Lamington NP, Sunshine Coast, Fraser Island, Eungella NP, Magnetic Island
Vanaf € 1.249 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Sydney - Hunter Valley - Port Stephens (ca. 230 km).

Na het in ontvangst nemen van uw huurauto bij het stadsdepot rijdt u door de lieflijke Hunter Valley naar Port Stephens. De mooie natuurlijke haven is aantrekkelijk met zijn goudgele zandstranden en wordt omringd door een heuvelachtig schiereiland waar regenwoud groeit. U kunt hier zwemmen met dolfijnen, deelnemen aan spectaculaire 4x4-ritten in de duinen (excursies optioneel) of eenvoudigweg genieten van de natuur.

Overnachting: Overnachting: Anchorage Hotel.

Dag 2: Port Stephens - Coffs Harbour (ca. 390 km) (O).

Via Port Macquarie rijdt u naar Coffs Harbour aan de kust van de Stille Oceaan, een geliefd vakantieoord met subtropisch klimaat en dunbevolkte stranden. Vanaf de Sealy Outlook heeft u een uitstekend uitzicht. In de stad loont een wandeling langs de kustpromenade en de historische houten aanlegsteiger zeker de moeite.

Overnachting: Overnachting: Aanuka Beach Resort.

Dag 3: Coffs Harbour - Lamington National Park (ca. 420 km).

Byron Bay is het meest oostelijke punt van het continent en staat bekend om zijn brede surfstranden en markante vuurtoren. Daarna gaat het landinwaarts naar het Lamington National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: O’Reilly’s Lodge.

Dag 4: Lamington National Park.

Verken het nationaal park, dat behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. U kunt wandelen of deelnemen aan een begeleide rondleiding. Het landschap wordt gekenmerkt door subtropisch regenwoud met oeroude en reusachtige bomen, brede valleien, ruwe rotsen en talloze watervallen.

Dag 5: Lamington - Sunshine Coast (ca. 240 km).

De route telt veel bochten en brengt u terug naar de kust. U heeft de optie om de route te onderbreken, zodat u in Brisbane kunt rondwandelen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Noosa Lakes Resort, Noosaville.

Dag 6: Sunshine Coast.

Geniet van de lange, fijne zandstranden aan de Sunshine Coast. In het nabije Noosa kunt u gezellig kuieren in Hastings Street.

Dag 7: Sunshine Coast - Fraser Island (ca. 220 km).

Langs de suikerrietvelden van Maryborough rijdt u naar River Heads. Uw huurauto kunt u parkeren bij de ferryhaven. Daarna overtocht naar Fraser Island.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kingfisher Bay Resort.

Dag 8: Fraser Island.

Ontdek het grootste zandeiland ter wereld tijdens een begeleide 4x4-tocht, of huur een 4x4 en verken het eiland op eigen initiatief (optioneel).

Dag 9: Fraser Island - Capricorn Caves (ca. 410 km).

Met de catamaran gaat u terug naar het vasteland. Vervolgens gaat u verder via Rockhampton – gelegen ter hoogte van de Steenbokskeerkring – naar Capricorn Caves. Wij raden hier een begeleide tour door de kalksteengrotten aan (optioneel). De akoestiek van de Cathedral Chamber is hier erg indrukwekkend.

Overnachting: Overnachting: Capricorn Caves.

Dag 10: Capricorn - Eungella National Park (ca. 400 km).

Rit via Mackay, het hart van de suikerrietteelt, naar het tropische regenwoud van Eungella National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: Broken River Mountain Retreat.

Dag 11: Eungella National Park (O).

De bergen in het nationaal park zijn meer dan 1.200 m hoog. Vanuit Eungella kunt u de wandelpaden door het verder vaak ongerepte subtropisch regenwoud zien. De hoofdattractie is ongetwijfeld het schuwe en zeldzame vogelbekdier. Dit dier komt enkel voor in Australië. U kunt het met een beetje geluk zien vanaf een platform vlakbij uw accommodatie.

Dag 12: Eungella - Airlie Beach (ca. 190 km) (O).

Terug naar de kust en verder in noordelijke richting. Mogelijkheid om te zwemmen of een overtocht te maken naar Brampton Island.

Overnachting: 2 overnachtingen: Airlie Beach Hotel.

Dag 13: Whitsunday Islands.

Op de Whitsundays vindt u tropisch paradijs met witte en verlaten stranden, waar palmbomen groeien en waar het water mooi blauw kleurt. De groep in het Great Barrier Reef telt in totaal 74 eilanden. Bijzonder de moeite waard is Whitehaven Beach, dat vaak het mooiste strand ter wereld wordt genoemd. Het strand is zo fijn en wit, dat u nauwelijks kunt geloven dat het echt is. Maar ook de kleurrijke onderwaterwereld van het rif kunt u verkennen (excursies optioneel).

Dag 14: Airlie Beach - Magnetic Island (ca. 275 km).

Townsville heeft meer dan 320 zonnige dagen per jaar. We raden hier een bezoek aan het aquarium aan en de korte rit naar Castle Hill. Vanaf de top van de rode granieten monoliet heeft heeft u een uitstekend 360° panorama over de stad en de omliggende eilanden. Van hieruit gaat u per ferry naar Magnetic Island.

Overnachting: 2 overnachtingen: Peppers Blue on Blue.

Dag 15: Magnetic Island.

Maggie – zoals het eiland door de inwoners liefdevol wordt genoemd – is grotendeels nationaal park en met tropische vegetatie bedekt. Het is een paradijs voor koala’s en wallabies. Stranden nodigen uit tot zwemmen en snorkelen.

Dag 16: Magnetic Island - Cairns (ca. 360 km).

Met de ferry keert u terug naar Townsville, waar u nadien gedeeltelijk langs de kust en door tropische regenwoudgebieden naar Cairns rijdt. Halverwege nodigt het relaxte kuststadje Mission Beach uit met zijn gouden zandstrand en donkerblauwe koraalrif. Met het inleveren van de huurauto eindigt de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), Hertz huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, Max Cover voertuigverzekering, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, tolgelden, optionele excursies, entreegelden, parkeerplaats bij River Heads (ca. AUD 30 voor 2 nachten).

Opmerking

De reis kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden. Beste reistijd: april-november. Bij vele hotels geldt tijdens feestdagen of schoolvakanties een toeslag en is een minimum aantal nachten vereist. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in twee 2-persoonskamers.