Code: 21084

4WD-kampeersafari’s in het Red Centre

5-daagse Red Centre 4WD-kampeersafari

Inleiding

Weg van de toeristische paden ontdekt u de adembenemende hoogtepunten van het Red Centre op een bijzondere manier. Via de ´Outback´ wegen doorkruist u de uitgestrekte en onmetelijke runderfarms, leert u meer over de Aboriginals, zwemt u in afgelegen rotspoelen en geniet u van het duizenden jaar oude landschap. ’s Avonds bij het kampvuur kunt u als een échte Australiër napraten over de gebeurtenissen van de dag.

In een oogopslag

• 5 dagen van Alice Springs of Ayers Rock naar Alice Springs

• in kleine groep met max. 16 pers.

• hoogtepunten: Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon, Ormiston Gorge & Aboriginal cultuur

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Alice Springs - Uluru (L/D).

Om 06.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. U reist naar het Uluru-Kata Tjuta National Park. Onderweg kunt u een kamelenrit maken (optioneel). De overige deelnemers worden bij het Ayers Rock Resort of de luchthaven opgehaald (13.00-14.00 uur, voor deze deelnemers is geen lunch inbegrepen). In de namiddag verkent u Uluru (Ayers Rock). Bezoek aan het interessante Uluru-Kata Tjuta cultureel centrum. Tijdens een wandeling aan de voet van Uluru hoort u alle wetenswaardigheden over de monolieten en de oorspronkelijke Aboriginals. Aansluitend is er een introductie in de schilderkunst van de Aboriginals vooraleer u geniet van een glas mousserende wijn tijdens de zonsondergang bij Uluru (Ayers Rock). Het diner in het Camp is onder een vrije sterrenhemel.

Overnachting:3 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Uluru - Kings Creek Station (O/L/D).

De dag begint met een spectaculaire zonsopgang in het Camp met zicht op Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Olga’s). Na het ontbijt gaat het richting de Olga’s. Dit gebied met reusachtige rotsen kan men het beste verkennen tijdens een wandeling door de ´Valley of the Winds´. Na een gezellige lunch is er nog een bezoek aan de Curtin Springs runderfarm, voordat u doorreist naar Kings Creek Station, nabij het Kings Canyon National Park. Geniet in het privé camp van een frisse douche onder de vrije sterrenhemel.

Dag 3: Kings Creek Station - Glen Helen (O/L/D).

In de ochtend maakt u een wandeling bij Kings Canyon, de grootste canyon van Australië. U geniet van indrukwekkende zandsteenkoepels, steile rotswanden en grandioze uitzichten in de kloof. Bezoek het amfitheater, Lost City en de oase van de Garden of Eden, voordat u doorrijdt op de 4WD track van de Mereenie Loop op weg naar Glen Helen.

Dag 4: Glen Helen - Hugh River (O/L/D).

4WD-rit naar Ormiston Gorge in de Western MacDonnell Ranges. Na een wandeling door de beroemde kloof en een stop bij Ochre Pitts kunt u een verfrissende duik nemen bij Ellery Creek. Verder naar het afgelegen Bush Camp bij Hugh River, waar u overnacht onder een fonkelende sterrenhemel.

Overnachting:Overnachting: Hugh River Bush Camp, in een Swag, onder de vrije sterrenhemel.

Dag 5: Hugh River - Alice Springs (O/L).

Na het ontbijt gaat de tocht verder door het Owen Springs reservaat naar de Oak Valley Aboriginal gemeenschap. U brengt tijd door met plaatselijke Aboriginals en leert veel bij over hun cultuur. U kunt een boomerang leren werpen en aanschouwt rotsschilderingen. Aansluitend rijdt u verder richting Alice Springs en maakt u een laatste stop bij de Ewaninga Rock Carvings Conservation Reserve. Aankomst in Alice Springs tegen 17.30 uur.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.12.2017 - 31.03.20191 | Standard755
01.12.2017 - 31.03.2019Kind (5-15 J.) | Standard755

Inclusief
tour met Engelstalige reisleiding in 4WD-voertuig met airco, transfers, overnachtingen in tweepersoonstenten (incl. bedden, slaapzak, kussen en zaklamp) en in Swag, camps met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen (4de nacht bij de 5-daagse tour in camp zonder faciliteiten), vermelde maaltijden incl. (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief
entreegelden nationale parken (AUD 25 per persoon, ter plaatse te betalen), lamp, drinkfles, drankjes, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Kinderen
welkom vanaf 5 jaar.

Aantal deelnemers
min. 2, max. 16 pers.

 Special
Wie wenst, kan in een Swag overnachten bij het kampvuur.

 Opmerking
Gelieve geen harde koffer mee te nemen, maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak. Hoofdbagage kan in Alice Springs worden nagelaten. Voor het traject Ayers Rock - Alice Springs max. 20 kg per persoon + een dagrugzak.

Meehelpen bij de voorbereiding van de maaltijden en kampvuur is wenselijk.

Programma onder voorbehoud van weersomstandigheden.