Queensland Explorer - met de trein onderweg

7 dagen van Brisbane naar Cairns of omgekeerd

ID: 80264

Inleiding

Verken de oostkust met de trein. U reist op een ontspannen manier terwijl u geniet van alle landschappen. Hoogtepunten zijn Fraser Island en de Whitsundays.

In een oogopslag

• Tilt Train in Business Seat

• Fraser Island 4WD safari

• The Sunlander in Queenslander Class

• Zeiltocht in de Whintsundays

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Brisbane - Hervey Bay.

Treinrit met de Tilt Train van Brisbane naar het noorden tot aan Maryborough West en busrit naar Hervey Bay.

Overnachting:2 overnachtingen: Mantra Hervey Bay.

Dag 2: Fraser Island (L).

Hoteltransfers en ferry-overtocht. Fraser Island behoort tot het wereldnatuurerfgoed. Het landschap is vrijwel onaangetast. Het is het grootste zandeiland ter wereld en u vindt er schitterende zoetwatermeren, reusachtige zandduinen, weelderige regenwouden, heldere beken, indrukwekkende kliffen en een 120 km lang zandstrand. Van augustus tot en met oktober kunt u hier walvissen observeren!

Dag 3: Hervey Bay - Airlie Beach (D).

's Nachts rijdt u met de Sunlander van Maryborough West (bustransfer van Hervey Bay) richting het noorden naar Proserpine en daarna per bus naar Airlie Beach.

Overnachting:Overnachting: slaapwagon.

Dag 4: Airlie Beach - Whitsunday Islands (O/D).

Aankomst in de vroege ochtend per trein en bus in Airlie Beach. Rond de middag gaat u aan boord van een zeilboot voor een verkenning van de Whitsunday Islands. Deze boten hebben geen vaste route maar varen al naargelang de wensen van de passagiers en de wind.

Overnachting:2 overnachtingen: zeilboot.

Dag 5: Whitsunday Islands (O/L/D).

Zeilen, snorkelen, duiken, kajakken of de eilanden verkennen tijdens een bushwandeling. Zeil door het Great Barrier Reef Marine Park. Ontdek de havens, koralen, grotten, kleine baaien en stranden van de Whitsunday eilandengroep. De Whitsunday eilandengroep bestaat uit 74 eilanden en staat bekend als zeilparadijs.

Dag 6: Whitsunday Islands - Airlie Beach (O).

De beroemde Whitehaven Beach mag u beslist niet missen! Na het ontbijt keert u terug naar Airlie Beach. De rest van de dag bent u vrij. Verken de stad op eigen houtje.

Overnachting:Overnachting: Mango House Retreat.

Dag 7: Airlie Beach - Cairns.

In de ochtend busrit naar Proserpine. Daarna met de Tilt Train verder noordwaarts. 's Avonds komt u aan in Cairns.

PeriodeBijzonderhedenPrijs p.p.
01.12.2018 - 31.03.20192 personen | Brisbane-Cairns€ 1120
01.12.2018 - 31.03.20191 persoon | Brisbane-Cairns€ 1688

Inclusief
tour volgens programma, ritten in Tilt Train (Business Class), in Sunlander (Queenslander Class), overnachtingen in twee- of éénpersoonskamers t.a.v. hotels, in twee- of éénpersoonskajuit t.a.v. zeilboot (heeft gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen), dagexcursies volgens programma incl. hoteltransfers, zeiltocht volgens programma van/naar haven, maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationale parken, Engelstalige reisleiding.

Exclusief
hoteltransfers in Brisbane, Cairns, Hervey Bay & Airlie Beach, drankjes, persoonlijke uitgaven.

 Opmerking
Alle uren zijn plaatselijke tijden

De check-in voor de trein start 1 uur voor vertrek en sluit 30 minuten voor vertrek. Per persoon zijn 2 stuks bagage toegestaan (max. 20 kg & 180 cm omtrek) en een handbagage. Tijdens de treinreizen kunt u niet bij uw bagage.

Cairns-Brisbane tour (ander programma dan beschreven): de zeiltocht is een dag korter met inclusief een overnachting in Airlie Beach voor èn na de zeiltocht.